Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Déli Kapu Étterem és Pizzéria-Szigetvár
Cím: 7900 Szigetvár, Rákóczi u. 14.Email: delikapu.etterem@gmail.com
Web: www.delikapuetterem.huTelefon: 0630-757-5444

Bevezető

Ezt a kaput hadakozáskor megszűntették, befalazták, gerendákkal megtámasztották, hogy az ellenség ne találhassa meg a sikeres ostromhoz szükséges gyenge pontot. Így volt ez már Török Bálint, Horváth Márkó, aztán később, Zrínyi Miklós idejében is.
De fegyvernyugvás idején annál fontosabb szerepet játszott a Déli kapu. Hiszen ha ez nyitva volt, akkor mindenki tudta, hogy béke van. Megindult az élet, kereskedők, utazók, diplomaták, vásározók ezen a kapun keresztül jutottak a városba, hogy továbbmenjenek a Balaton, vagy éppen Stájerország felé, és ezen a kapun keresztül indultak útnak, kiknek délvidéken volt elintéznivalójuk.
Mert ez a kapu több volt egyszerű átjárónál, ez a kapu nyitotta meg az utat a déli végek, majd később Horvátország, és a többi balkáni ország felé. Fogadta a menekülőket, indította a kereskedőket, összekötött népeket, családokat, ezen a kapun keresztül cserélődtek népek szokásai, gondolatok, ismeretek, a Déli kapu a béke, a szabadság, és a jólét kapuja lett.
Az étterem ezt a tradíciót kívánja követni. Mediterrán jelleggel, de a magyaros ízeket sem feledve, széles választékkal, új ízvilággal várja a kedves vendégeket.
Reményeink szerint ez lesz az a hely, ahol lehetőség nyílik nemzedékek, korok, gondolatok ellentéteit feloldani, meghitt környezetben kapcsolatokat kialakítani, ápolni, nyugodt hangon érdekeket egyeztetni.
A Déli kapu étterem, tisztelegve a tradíciók előtt, de a megváltozott korok megváltozott igényeinek megfelelően vár minden kedves érdeklődőt, vendéget.

Keresőszavak

étterem, vendéglátás, pizzéria,


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink